Prinsessan Mildred

Blog

view:  full / summary

2012-01-11

Posted by Christine Pettersson on January 11, 2012 at 6:25 PM Comments comments (6)

Hej igen!

Det har runnit mycket vatten under broarna sen sist.

Mildred har blivit rund och fin nu. Det är ju bara drygt 3 månader kvar av dräktigheten. Hon bor i ett nytt stall i Råby Rekarne hos Stefan Ericsson. Guri arrenderar stall och mark och har byggt en lösdrift. 7 ha mark går de på och lösdriftshallen är ca 70 kvm. Mildred står inne på natten dock. De har byggt en fölbox till henne. Jättefin! Men det är så skönt att hon får gå ute ca 12 timmar om dagen.

I början var hon lite rädd för dom andra hästarna. Sprang undan med bakåtstrukna öron och ville/tordes inte hälsa på dom. Nu har det löst sig så nu går hon med dom andra hela dagarna. Det började med att hon blev kompis med Felicia och Fanny som oxå stått på Gunnarskäl. Sen löste det sig väl av bara farten så nu står hon och väntar med dom andra när det är dags att ta in henne och att ge dom andra sin kvällsmat : )

Jag har en ny medryttare oxå! Eleonor heter hon. Passar bra ihop med lilla rödtotten.

Nu ska jag äta lunch för jag ska åka och jobba kl 15.

Kolla gärna in vår andra hemsida: www.stadpiraten.hemsida24.se. Vi erbjuder städning till privatpersoner och företag.

Ha det gott!

2011-06-20

Posted by Christine Pettersson on June 20, 2011 at 3:28 PM Comments comments (2)

Hej igen!

Nu är det ett tag sen jag skrev något men jag blev så störd av att webprogrammet inte fungerade som det skulle så jag tröttnade.

Måste berätta: Mildred är dräktig! Med Don Primero! Måndag efter midsommar ska jag åka och kolla henne hos Brita Stina i Flenmo igen. Då är hon på 40:nde dygnet om allt är OK. Håll tummarna!

Hon och Svarten går ute på natten nu och är inne på dagen. Inte för att det är speciellt varmt och mycket broms på dagen nu när det är sånt här väder, men det blir ganska många mer timmar dom kan vara ute.

Bästaste Guri red Mildred i lördags. Först dressyrade hon lite på "gröna ängen vid gula huset" sen red hon i paddocken och testade att rida över bommar. Till slut tog hon några 25-30 cm skutt och det gick jättebra.

På söndagen red jag lektion för Anette W. Mildred var så lugn och mjuk och fin. Kändes verkligen ok och hon fick bara 2 små upphakningar. Törs ju inte ge henne Equicalm nu när hon är dräktig så då kommer hakningarna tillbaka som ett brev på posten : ( Ska kolla med nån veterinär om jag kan ge lite längre fram i dräktigheten.

I morgon ska jag åka ner och antingen tömköra eller rida en sväng. Vädret får avgöra vad det blir.

Nu ska jag lägga mig och läsa ut min rysliga bok av Dean R Koontz. Huuuu, vad spännande den är!

Vi hörs senare!

2011-02-15

Posted by Christine Pettersson on February 15, 2011 at 3:19 PM Comments comments (0)

I dag har jag jobbat hemma hela dagen. Vid 17-tiden åkte jag till Jonas med lite grejer. När jag åkte därifrån ringde Frida från stallet. Mildred har ett sår på bakbenet och är varm ända ner till kotan. Jag åkte direkt till stallet och kollade. Hon har troligen halkat och sparkat sig själv och rivit upp ett sår på vänster bakben på insidan av skenbenet (heter det så på häst?). Det är samma ben som hon är ärrad sen tidigare blessyr när hon fastnade i elrepet på Hagby och drog loss hela skinnpaketet runt benet. Därför är det svårt att känna på benet, det är så mycket ärrbildning innanför huden. Vi gick ner till ridhuset och longerade och hon såg inte mer oren ut än hon brukar när man sätter igång (upphakningsbenet är vänster bak också;). När hon travat och galopperat så bytte Frida varv så hon fick vänster bak som ytterben. Det funkade också bra ända tills hon fick en rejäl upphakning och troligen råkade slå i såret precis när upphakningen började. När den släppt och hon travade så var hon helt klart oren :( 

 

Frida tog in henne och tvättade såret ordentligt med Lactacyd och kylde med kallvatten en stund. I morgon bitti ska bästa Sandra kolla henne. Hon har ju haft lymfangit 3 gånger och jag vill inte att hon ska få det igen.

 

I morgon kväll kollar Karro och verkar hon ok så longerar hon och kollar hur hon rör sig. Det är ju meningen att Anetth Persson ska komma och rida henne på torsdag kväll så jag hoppas verkligen att hon är fit for fight då :-) Hon red henne förra torsdagen och det var så roligt att se. Mildred var så fin och kom ihåg saker som hon inte gjort på 11/2 år. Galoppombyten och jättefina övregångar galopp-halt och några travökningar. Det är förunderligt : ) Det är bra att se att hon kan fortfarande och att hon kan bli riktigt fin i formen. Det ser så himla lätt ut - blir riktigt avundsjuk ;). Vill oxå kunna :D Träna, träna och träna. Prinsessan gör ju det hon ska bara man gör rätt! Och det är precis som Anetth sa - man måste tycka om henne och lita på henne annars blir hon spänd och det går inget bra att rida.

 

Idag har jag blivit vän med Ylva Hällkvist som äger Mildreds stoföl Claires matte. Ylva tävlar i hoppning och det gick riktigt bra förra säsongen. Håller tummarna för att det ska bli lika bra resultat i år :D

 

Dottern Claire är jättefin (nästan lika vacker som Mildred) ;)

 

 

Mamma Mildred!

 

 

 

 

 

2011-02-10

Posted by Christine Pettersson on February 10, 2011 at 3:33 PM Comments comments (0)

Hoppsan, vilken dag!

 

Snö, snö och åter snö! Hade en besiktning inbokad i Västerås så det var bara att ge sig ut i snömodden. Inte roligt... På E18 stod 2 bilar i det yttre körfältet, den ena med nosen i fel riktning. Två tjejer stod utanför vid räcket och pratade. Polisen kom skenande med blåljus från Västerås.

 

När jag åkte hemåt så blev det såklart broöppning i Kvicksund. Hann se det i tid så jag passade på att stanna vid Grillen/Pizzerian och köpa hamburgare :D Dagens lunch för mig. Trodde ju att jag hade så gott om tid när jag åkte från Västerås halv 3 men var inte hemma förrän halv 4 pga broöppningen. Så det blev stress, stress för att hinna hämta Pelle på jobbet kl 4 och sen hem, byta om och till stallet för att träffa Anetth Persson kl 5. Anetth har ridit det lilla rödhåriga trollet idag :) Hon var jättefin. Såg ut som om hon gillade det och Anetth testade att göra några byten och det gick bara fint. Roligt att se sin häst bli riden av någon riktigt duktig emellanåt - dels ser jag ju hur fint hästen kan gå, dels blir det en sporre för jag vill ju rida lika fint själv.

 

Det är roligt att hon inte "tappat" så mycket sen Anetth red sist. Hon såg stadig och fin ut i formen och var pigg och framåt. Rara, älskade lilla häst! Eventuellt kommer hon en gång till nästa vecka och rider igen. Då ska jag ta med mig kameran så ska ni få se nåt tjusigt :)

 

Nu börjar betäckningssäsongen snart igen. Ska åka och kolla Spättan snart så hon inte har några bakterier. Måste börja tidigare i år så hon hinner bli dräktig. Vill ju så gärna ha en liten Primadonna eller Primus kanske eller nåt...Don Johnson såg jag att någon döpt sitt hingstföl till - nej, inte vackert!

2011-02-09

Posted by Christine Pettersson on February 9, 2011 at 2:39 AM Comments comments (0)

Hej, hej alla vänner!

 

Mycket har hänt sedan jag skrev senast, både roligt och tragiskt. Jag börjar med det roliga: Jag har varit en vecka på Gran Canaria och badat, solat och ätit god mat! Underbart väder 24-27 grader och det gick att bada i havet fast det är vinter där nu.

 

När jag kom hem och red Prinsessan första gången på 10 dagar (fredag 21/1) tyckte jag att hon kändes konstig. Kunde inte ställa/böja åt höger och ramlade in när vi svängde åt höger. På lördagen när jag borstade henne tyckte jag att hon såg konstig ut på halsen men jag tänkte att hon har nog gått och spänt sig så där som hon brukar och blivit överansträngd i halsmuskeln. På söndagen red jag lektion och berättade för Anette W att jag tyckte det kändes konstigt och stelt. Red inte så mycket ställa/böja åt höger utan hon gick ganska rak i höger varv. Kändes rätt mjuk efter ett tag men det var inte gamla vanliga Spättan i alla fall.

 

När jag fick veta att Caroline Stenman skulle komma ut till stallet på tisdagen så bokade jag in en tid. Hon kollade igenom henne och sa

 

-det här är en spark. Hon har fått en spark på halsen och muskelfästet är inflammerat. Smörj med Voltaren i fyra dagar och rid själv så att du känner om det blir någon förändring.

 

Vi gick ner till ridhuset och jag longerade henne. Först fick jag svänga runt, runt, snabbt, snabbt på en pytteliten volt i båda varv. Hon ville se hur hon klev undan. Sedan var det trav och galopp på en större volt. I början var hon stel och tog inte för sig med vänster bak men när hon galopperat så blev hon jättefin och rörlig.

 

Vi bestämde att hon ska komma tillbaka den 18/2 och kolla igenom henne så att inte någon halskota har hamnat fel. Nu ser man ett tydligt hovavtryck på halsen när svullnaden har gett med sig. Ska massera henne med Heat lotion på svullnaden så att det inte blir knölar med bindväv kvar.

 

Skönt i alla fall att det inte blev värre med tanke på vad som har hänt i stallet efter detta. Det är så sorgligt så det finns inga ord. En av hästarna bröt sitt framben igår. Hela skenbenet var av. Göran Ström var i stallet och behandlade några andra hästar men han fick en riktig akututryckning. Tyvärr var det inget att göra, det hade inte gått att fixa på ett bra och skonsamt sätt för hästen. Det var en öppen fraktur med lösa benbitar i.

 

När vi människor bryter benet så kan dom operera oss och gipsa och sen kan vi hoppa runt på kryckor och inte belasta benet.  

 

Hästar ställs upphängda i en "vagga" i en box och det är inte riktigt schysst mot djuret så att de inte kan belasta det skadade benet. Är det komplicerade frakturer så blir det aldrig riktigt bra heller utan det blir en häst som bara går och skrotar i hagen. Tyvärr är det inte många som har råd med det utan man avlivar hästen. Låter väldigt krasst men det är så.

 

Det här är baksidan med att ha djur. De lämnar ett stort tomrum efter sig när dom dör men man får försöka komma ihåg allt roligt man gjort tillsammans. I början är det fruktansvärt tomt, och jag vet, när jag tog bort Lina, min schäfer, så hörde jag henne snarka nedanför min säng på natten, fast hon inte sov där längre. Puff, min katt, fick kronisk förkylning, och honom hörde jag snörvla omkring på nätterna i flera veckor efter han var i katthimlen.

 

 

2011-01-03

Posted by Christine Pettersson on January 3, 2011 at 12:47 PM Comments comments (0)

Ljuvliga lilla Prinsessa! I går på lektionen  var hon så rolig att rida. Vi är ju lika stela båda två när det är kallt så det jämnar ju ut sig ;) men när vi blev uppvärmda så kändes det riktigt bra emellanåt. Vänster galopp  gick bra men höger galopp fungerar fortfarande inte i huvudet på mig så det blev som det blev.

 

Vi fick öka och minska volten och när vi minskat volten  red vi "tagen bakdel". Svårt att flytta in bakdelen när man rider på en liten volt, men Spättan fixade det rätt bra. Sedan ökade vi volten och ute på stora volten ökade vi traven något. Sedan minska volten igen och in med baken :)

 

Vi red öppna längs långsidorna också och där blir hon riktigt fin, min lilla Rödspätta! Måste bara  få in min högra  armbåge och räta på ryggen. Tina filmade så jag är avslöjad :P Armarna flaxar som kvarnvingar : ( och handväskan håller jag i ett stadigt grepp i vänsterhanden :D Nej nu ska jag träna på att korta tyglarna, armarna intill kroppen och räta på ryggen. YES!!!

 

Idag rider Frida men i morgon ska jag ut igen. Får se vad jag hittar på då med min lilla röda godbit.

2011-01-02

Posted by Christine Pettersson on January 2, 2011 at 6:22 AM Comments comments (0)

God fortsättning på det nya året alla vänner!

Nu fortsätter bloggandet in på det nya året och förhoppningsvis ska jag ha lite mer tid och ork att sitta vid datorn och skriva : )

 

Vi tillbringade julen i Bua utanför Varberg hos Anna, Tommy och lilla Alice. Helt underbart var det och deras hus är så fint, så fint. Det blev verkligen helt makalöst fint efter rustningen.

 

Jag hade med ett överkast som vår vän Britt-Karin sytt till Alice! Det blev jättefint! Kolla in vilket makalöst jobb hon gjort:

 

 

På julaftonen kom Annas mamma Karin, pappa Roine och syster Elin. Vi åt av ett jättegott julbord med massor av läckerheter och avslutade med apelsinris eller hallänningarnas egen specialitet Ris a la Malta med jordgubbar i sockerlag. Jag föredrar nog apelsinris som inte är så fruktansvärt sött. Men smaken är som baken...;)

 

När det var dags för julklappsutdelning gick farbror Jonas och köpte tidningen. För säkerhets skull tog han på sig en päls och tog med sig en lykta. :lol: Alice satt och spanade genom fönstret hela tiden och plötsligt skriker hon -mamma, tomten kommer, tomten, tomten. Han är där! Titta mamma det ÄR tomten! I år vågade hon hälsa på honom och sitta i hans knä : )

 

Det är roligt med barn. Hon hjälpte till med julklappsutdelningen och gick med varje paket till den som skulle ha det. Sina egna paket la hon i en fin hög mitt på golvet. När alla paket var utdelade tackade hon tomten och började öppna. Första paketet var från farfar. Åh, mamma titta jag har fått strumpor av farfar! Titta, mamma, strumpor. Det paketet som jag förväntade mig att hon inte alls skulle tycka var så roligt : )

Hon öppnade paket efter paket och varje sak hon fick kollade hon in noga, lekte med en stund och sen öppnade hon nästa paket.  Sån har jag aldrig varit : D Jag har nog öppnat alla paket och sen kollat in sakerna efteråt. Det blev många hästar till Alice i år :D Hon fick en gosedjurshäst av Jonas och Anna-Karin, en häst som gick och gnäggade av mig, Pelle, Jonas och Anna-Karin. Det är en fux och hon döpte den omgående till Mildred hehe. Den lekte hon med hela kvällen!

 

På juldagen gick vi en prommis för att Alice skulle få prova skidorna hon fått av mormor och morfar. Hon var jätteduktig fast hon aldrig stått på ett par skidor, Barn har nån slags inbyggd balans i kroppen.

 

Vilket vackert väder det var. Vi gick genom skogen och ner till det igenfrusna havet! Underbart!

Solen sken och det var ett underbart ljus och så vackert!

 

 

 Ja, ni ser ju själva. Hela havet är igenfryst och solen glittrar och blänker i snön. Nice!

 

Prinsessan hade skött sig när jag var borta. Karro och Frida hade turats om att ta hand om henne och det hade gått bra.

 

I går pessoalongerade jag henne för hon var lite stel sa Frida. Hon var riktigt stel och ville inte riktigt som jag ville i höger varv. Blev riktigt sur och stannade och studsade när hon märkte att hon inte kom undan. Vänster varv gick riktigt bra, där var hon så fin. Till slut släppte hon i höger varv också och då ville hon aldrig sluta galoppera. Varv på varv galopperade hon och jag stod där och försökte få henne att sakta av. Hon frustade och njöt verkligen så det var väl det hon behövde. Efteråt var hon lite svettig så jag gick med henne en bra stund. På eftermiddagen red Hanna ut tillsammans med Nicole och Pi. Fick mess av Hanna att hon varit jättepigg. Så inte blev hon trött av galoppen på förmiddagen, inte.

 

Idag blir det lektion för mig och Spättan. Det ska bli roligt. Vi ska rida tillsammans med Svarten och Linda Inge, Svartens nya medryttare. Spännande att se hur hon är idag. Pigg eller seg? Ja, ja det får kvällen utvisa :)

2010-12-16

Posted by Christine Pettersson on December 16, 2010 at 11:13 AM Comments comments (0)

Hej, hej igen! Skönt väder idag med bara -2 grader C. Har suttit hemma och jobbat halva dagen och varit med Jonas och köpt julklappar den andra halvan. Nice!

 

På förmiddagen i söndags hade Rödtott det riktigt roligt. Hanna A red ut på henne och hon fick både trava och galoppera! Hon var pigg som en gnu men Hanna klarar ju av henne kanonbra. Hoppas hon kan rida ut henne i helgen igen. Vore bra med en liten söndagstur eftersom jag har jour i stallet och det blir lite tajt med tid.

 

I söndags på lektionen gick det ganska hyfsat i alla fall i skritt och trav. Hon fick bara en upphakning och blev mjuk och fin efter den. Galopperade inget för det var så kallt och jag blir så stel i kroppen så det är inte lönt att försöka ens. Kan man inte sitta till ordentligt på Sessan så blir det bara spring och det vill vi inte ha :/

 

I måndags red Frida och jag var nere och tittade. Ja, jag kunde ju inte hålla tyst förstås, stackars Frida. Vilken tjatkärring jag kan vara ändå :P Lätta i innerhanden, knip inte med knäna, ja ja precis som om jag red någe bättre själv...:lol: Men faktiskt så känner jag ju hästen ganska bra efter dom här åren tillsammans så jag ser på henne ibland vad som är fel. Sen kanske jag inte kan göra det bättre själv när jag sitter upp hehe.

 

Det gick riktigt bra på slutet och Spättan blev såå fin! Duktig Frida och Duktig Spätta!

 

I tisdags var det jag som red. Hon kändes mjuk och fin i höger sida men i vänster är det motstånd. Försökte rida lite lösgörande, flytta på volten, öppna och framdelsvändning. Kändes bättre efter ett tag men inte helt ok.  Men hon har fått en otrolig trav. Känns riktigt härligt! Ska bli så roligt att känna hur hon är när det är varmare ute och hon inte är så stel och kulen i muskulaturen. Vi kör i alla fall Back on Track ryggvärmare innan ridning och benskydden på natten. Benskydden är ju bra för hon har nästan inte någon svullnad alls på morgonen. Ryggvärmaren känns ok för när man tar av den är hon varm och skön på hela ryggen.

 

Hittade ett litet sår i mungipan på höger sida när vi kom in. Vet inte om hon kanske hade ett halmstrå eller nåt annan skräp som legat och skavt. På med aloe vera så det läker. Det var inte värre igår efter ridningen sa Frida. Hon har ju bra läkkött och det är ju inte någon av oss som sitter och drar i munnen så det borde läka snabbt. Frida sa att hon tror att hon är brunstig igen. Står och slår i boxväggen och är allmänt tjurig när man rider. Stannar för skänkeln och allt det gamla vanliga, stoiga. Bananhästen, ni vet :D Då kan hon böja sig minsann den lilla skatan! Tur att det inte varar så länge.

 

Nu dröjer det ända tills efter nyår innan jag kan rida lektion nästa gång. Anette kommer den 26/12 men då är ju vi i Varberg hos Anna, Tommy och lilla Alice och firar jul. Längtar...

 

Så här fin är Prinsessan när hon tävlar med Anetth Persson på Stora Ekeby.

2010-12-12

Posted by Christine Pettersson on December 12, 2010 at 5:53 AM Comments comments (0)

Hej ALLA glada! Har äntligen tid att sätta mig och skriva lite om senaste dagarnas händelser. Tisdag morgon åkte jag till Uppsala på konferens och träffade kommundernas Energi- och klimatrådgivare. Trevligt! Det var två föreläsare där och talade om belysning. Den ena var från Fagerhults belysning så det blev ju lite riktad information om man säger :) Den andra killen var forskare på belysning men jag fick inget riktigt grepp om vem han jobbar för. Studiebesök ingick på Coop Gränby där vi fick titta på bra punktbelysning och hyllbelysning och hur man kan göra för att förstöra den. De hade sina gamla takarmaturer kvar och t ex i kött- och fiskdisken blev det blänk i glaset så vi såg knappt produkterna :(

På kvällen åt vi julbord. Vi bodde på Eklundshof konferensanläggning. Super! Jag och Carl Magnus tog 7-tåget till Uppsala på morgonen. Vi var framme för tidigt!! Fick lov att vänta innan stationen för det fanns inget ledigt spår. Märkligt när jag tänker på alla tågförseningar jag läst om på. Väl framme tog vi bussen. När vi stannade vi Studenternas IP sa Kalle att här skulle vi nog stigit av :D Ja ja vi går av nästa säger han med sin skånska dialekt. Vi kliver av vid Akademiska sjukhuset och ska promenera till konferensen. Det är ett berg (inte skyhögt men ändå) på höger sida. Kalle pekar och säger att det ligger liksom bakom det berget om han minns rätt. Vi svänger in på en smal, snöig stig nedanför berget. Jag får syn på en dam med hund som kommer nerför en ganska bred, plogad stig från bergets topp. Kalle traskar vidare och vi passerar en koloniträdgård. Vi ser några gula hus och flera bilar framför oss. Då säger Kalle att här måste vi gå upp så vi kan se vart vi ska. Vi klättrar upp på en smal, snöig stig. Skitjobbigt var det. När vi kommer upp på toppen står det ett monument alldeles ensamt i snön som vi passerar. Kalle letar efter en stig neråt åt andra hållet. Snö, snö och åter snö överallt. Till slut hittar vi en stig och börjar hasa neråt. När vi kommer ner ligger Studenternas IP nästan rakt fram och vi står på en väg och kan gå åt vänster eller höger. Kalle ringer Carita och frågar vart vi ska gå. Höger förbi alla parkeringar och sen ska vi svänga av till höger igen upp för backen så ser vi Ekenlundshof. När vi kommer upp för backen pekar jag och säger till Kalle: Där var vi förut innan vi började klättra upp för berget :lol: Snacka om omväg! Jag brände ju lite fläsk i alla fall och kunde lugnt äta av allt gott på julbordet.

 

På torsdagen åkte jag på kundbesök till Kolsva och sen bar det iväg till Prinsessan. Red en liten sväng i ridhuset. Hon kändes ganska fin men var lite spänd. Försökte fatta vänster galopp men se det gick inte alls. Hon bara sträckte ut och upp huvudet och la av i världens trav. Försökte flera gånger men fick lov att ge upp till slut. Blev lite orolig att hon hade känningar i korset igen för att det varit kallt.

 

I fredags försökte jag igen men då var Anna-Karin och Svarten i ridhuset samtidigt. Eftersom jag inte är helt fräsch i höften när det är kallt tänkte jag att misslyckandet nog beror på mig och min kropp så jag bad A-K försöka. Det gick inte så bra heller till en början. Sessan sprang på som en galning med huvudet rakt upp. Men det är faktiskt lättare för mig att stå bredvid och tala om hur hon skulle göra. För det första fick hon lov att lätta i handen fast hon tyckte att hon red med lång tygel och dessutom lätta med knä och skänkel så att hon inte klämde. Jag sa att hon i fattningen skulle säga galopp precis som när vi longerar och se då fattade hon direkt. Men det syns på henne att hon är väldigt spänd och hon springer iväg och blir lång i övergångarna.

 

En stol nere i hörnet var flyttad och se det var jättefarligt. Så där ser ju inte hennes ridhus ut i vanliga fall. När A-K red flyttade jag stolen så den stod på sin vanliga plats. Inte bra det heller! Nu såg det ju annorlunda ut igen 8) Jag tänkte att hon kanske skulle coola ner lite när det blev som vanligt men icke sa Nicke. Ibland är dom lite jobbiga dom där fullbloden ;) Jag satt upp när A-K gjort flera flygande fattningar i båda varven. Skulle försöka själv tänkte jag men när Svarten gick ut och det bara var Spättan och jag kvar i ridhuset blev hon spänd igen och såg spöken överallt. Försökte en gång men eftersom jag ska rida lektion idag för Anette la jag ner och så får hon hjälpa mig i stället. Hur som helst hon blev jättefin i traven och tuffade på och kändes mjuk och fin.

 

I går tömkörde Markus. Jag hann inte ut och se så mycket men det jag såg var kanon. Jättefina öppna och hon ökade fint. Han var supernöjd och sa att hon varit mjuk och fin hela passet och att galopperna var kanonfina i båda varven. Roligt!! Han ska tömköra varje lördag nu för det är ju skönt att hon får gå ordentligt utan någon på ryggen.

 

Nu ska jag åka och handla sen bär det av till stallet så jag hinner fixa allt innan lektionen kl 19.00.

 

Ha det gott nu alla så hörs vi!

 

 

2010-12-06

Posted by Christine Pettersson on December 6, 2010 at 2:52 PM Comments comments (0)

Hej, hej alla glada!

Nu har det gått några dagar sen jag skrev något så nu har jag lite att berätta. Vädret har ju slagit om så nu är det skönt med vinter. Ingen blåst och bara 5-10minusgrader. Det som är tråkigt är att Mildred inte har några snösulor så det går inte att rida ut. Hon får förskräckliga styltor och halkar runt med bakbenen så det fungerar inte alls. Men på torsdag kommer Thomas så då blir det snösulor och fyra brodd i varje sko.

 

I lördags hade jag stalljour med nya tjejen i stallet, Jossan. Det gick kanonbra och hästarna var lugna och snälla. Vi har ena riktiga raringar i stallet faktiskt. Den nye lille ponnyhingsten, Intermezzo är så himla go. Han promenerar så snällt med långt grimskaft ut till hagen :D Så skulle alla hästar vara! Min till exempel. Hon kan ju få lite tokspel om allt inte är som vanligt. Som att Linda inte visste att hon ska ta in båda hästarna om hon ska rida Svarten. Mildred var så lugn så länge Linda kollade. Men sen när Svarten försvunnit börjar hon springa fram och tillbaka och när man ska ta  in henne flyger f-n i henne. Bråttom in är bara förnamnet... Jag var ute och pulsade i diket bredvid hagen för hon trängde ner mig när hon inte fick gå så fort hon ville. Det är bara att hänga i och försöka bromsa så gott det går. Men det är inte lätt att få stopp på 600 kg häst som bestämt sig att hon ska in snabbt. Det gick bra till slut i alla fall fast genomsvettig blev jag :)

 

Det har gått ganska bra att rida de senaste gångerna. Några upphakningar har det ju blivit i kylan men inte alls så många som hon brukar få när det är kallt. Hon har bytt sida så nu är det svårare att ställa-böja åt höger och hon förböjer sig gärna åt vänster. Lite brunsttjurig är hon fortfarande och vill inte riktigt ta skänklarna utan att protestera när det blir jobbigt. Men det går att lura den lilla Spättan. Om hon inte går framåt kan man vända henne bara sååå lite och se - då går hon  framåt igen. Hahaha ibland kan man undra vad som rör sig i valnöten ;) Karro red lektion för Anette igår och det gick Riktigt Bra! Hon blev så fin. Fattningarna var kanon emellanåt men i övergångarna till trav så blir hon lång. Träning, träning. Karro sa att det kändes som att sitta på en bomb. Hon var laddad men det syns knappt. Lite bara i vissa fattningar när hon for iväg men hon lugnade sig ganska snabbt och det blev fina galopper. Duktig Mildred och duktig Karro!!

 

I morgon bitti åker jag på konferens till Uppsala. Blir kvar till onsdag kväll. Känns lite lyxigt för vi ska äta julbord på kvällen. Mums! Prinsessan får jag inte träffa förrän på torsdag. Blir nog en liten sväng då när hon har nya pjucken på sig. Ska till Kolsva på kundbesök på förmiddagen så jag kanske hinner rida innan det blir mörkt. Ha det gott nu alla så hörs vi snart igen.


Rss_feed